szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Számolgatjátok a pontjaitokat, és úgy néz ki, hogy önköltséges képzésre kerültök be az idei felvételin, ezért diákhitelt igényelnétek? Mutatjuk a legfontosabb információkat.

Az önköltséges szakon tanulóknak szól a Diákhitel2, amely egy kötött felhasználású, csak képzési költségekre fordítható hallgatói kölcsön.

Ha arra számítotok, hogy a 2019-es felsőoktatási felvételin önköltséges képzésre kerültök majd be, elég a ponthatárok közzététele után foglalkozni a diákhitellel – ha azt szeretnétek, hogy az egyetem/főiskola már az őszi félév első utalásakor megkapja a képzési díjat, szeptember 15-ig kell igényelnetek a Diákhitel2-t.

Ha a tandíj összegét bármikor befizethetitek az őszi félévben, akkor később is igényelhettek diákhitelt, a határidőket itt találjátok.

A diákhitel folyósításának feltétele az aktív hallgatói jogviszonyt, vagyis csak az kaphat diákhitelt, akinek a hallgatói jogviszonyát az egyetem/főiskola tanulmányi osztálya visszaigazolta a Diákhitel Központnak, így érdemes minél hamarabb beiratkozni/bejelentkezni az adott felsőoktatási intézménybe – hívja fel a figyelmet a Diákhitel Központ oldala.

A 2019-es felvételiről itt találjátok legfrissebb cikkeinket.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!