szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Két alapszakon is lehet párhuzamosan állami ösztöndíjjal tanulni? Újabb olvasói kérdésre válaszolunk.

Már tanulok egy alapszakon állami ösztöndíjas formában, de idén is felvételiztem. Ha felvesznek a másik alapszakra is, akkor csinálhatom párhuzamosan?

Igen, ugyanis dönthettek úgy, hogy párhuzamosan tanultok két különböző egyetemi-főiskolai képzésen − ebben az esetben mindkét szakot végezhetitek állami támogatással, vagyis tandíjmentesen, de kettesével fogynak az állami ösztöndíjas féléveik.

Ez azt jelenti, hogy két alapszakos diploma megszerzésével az összes támogatott szemesztereteket elhasználjátok, így mesterszakon csak önköltségesként tanulhattok tovább.

Egyetemisták, figyelem! Így bukhatjátok el az állami ösztöndíjas helyeteket

Az egyetemeken és főiskolákon mindjárt vége a vizsgaidőszaknak és ezzel a 2018/2019-es tanévnek is. Mutatjuk, hogy milyen feltételeknek kell megfelelnetek, ha nem szeretnétek, hogy szeptembertől átsoroljanak benneteket állami ösztöndíjas képzésről önköltséges formára.

Tetszett a cikk? Iratkozz fel hírlevelünkre

Ha szeretnéd megkapni legfrissebb cikkeinket az érettségiről, az egyetemi-főiskolai és a középiskolai felvételiről, ha érdekelnek a felsőoktatás, a közoktatás, a nyelvoktatás és a felnőttképzés legfontosabb változásai, iratkozz fel hírleveleinkre.