szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Mi a végső határidő? Mennyi idő alatt kell diplomát szereznetek, ha elkezdtetek egy szakot államilag támogatott formában? Olvasói kérdésre válaszolunk.

Mennyi időm van oklevelet szerezni ha elkezdtem egy szakot és lehet, hogy csúszni fogok? Állami ösztöndíjas vagyok.

Az állami ösztöndíjas hallgatóknak a képzési idő másfélszerese alatt kell oklevelet szerezniük. Tehát ha egy hároméves (6 féléves) képzésre vettek fel titeket, akkor 9 félév, vagyis 4 és fél év alatt kell megszereznetek az okleveleteket. Ebbe természetesen nem számítanak bele a passzív félévek.

Az oklevélszerzés határideje (attól függően, hogy tavaszi vagy őszi szemeszterre esik) március 31., illetve augusztus 31. lehet. Ha a határidőig nem szereztek az oklevelet, akkor vissza kell fizetnetek a képzési költség felét az államnak. Ezeket a kötelességeiteket a hallgatói szerződés aláírásával vállaljátok.

Az oklevélszerzési határidő felfüggeszthető maximum 2 évre előzetes kérlemmel, valamint a költségek alól mentesülhettek is tartós betegség, baleset vagy szülés miatt - de kérelmezhetitek azt is, hogy hazai munkavállalással "dolgozzátok le" a tartozást.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!