szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Magas a lemorzsolódók aránya az orvosi- és egészségtudományi szakokon, 2020-ra a középiskolások is ingyen kapják majd a tankönyveket, petíciót indítottak egy budapesti kollégiumért -ezek voltak a hét oktatási hírei.

Lemorzsolódás: az orvos- és egészségtudományi szakokon tanulók harmada nem fejezi be az egyetemet

Magas a lemorzsolódók aránya az orvosi- és egészségtudományi szakokon, a friss adatok szerint a képzést elkezdők harmada nem fejezi be az egyetemet. A cikket itt olvashatjátok el.

Ismét előkerült a felső tagozatok összevonásának terve

A kisiskolák felső tagozatainak összevonásának terve a Varga Mihály pénzügyminiszter és Palkovics László innovációs miniszter nevével fémjelzett, „Program a Versenyképesebb Magyarországért” című dokumentumban bukkant fel újra. A cikket itt olvashatjátok el.

Orvosok és ápolónők: minden negyedik pályakezdő külföldön vállalna munkát

Minden negyedik pályakezdő tervez külföldi munkát a következő öt évben – ez derült ki az orvos- és egészségtudományi szakokon végzettekről. A cikket itt olvashatjátok el.

Kásler: 2020-ra a középiskolások is ingyen kapják majd a tankönyvet

2020-ra minden alap- és középfokú képzésben résztvevő, valamint az első szakképesítését megszerző tanuló ingyenesen juthat hozzá a tankönyvekhez - közölte az emberi erőforrások minisztere csütörtökön, az erről szóló kormányhatározat pénteken megjelent a Magyar Közlönyben. A cikket itt olvashatjátok el.

Petíciót indítottak az egyik budapesti középiskolai kollégiumért

Petíciót indítottak diákok a 14. kerületi József Attila Középiskolai Kollégiumért, amelyet másik épületbe költöztetne a tankerület. A kollégisták szerint az új épületben kevesebb diákot tudnának fogadni, ráadásul „nem folytatódhatna olyan színvonalon a közösségteremtő munka, mint eddig”. A cikket itt olvashatjátok el. 

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!