szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Petíciót indítottak diákok a 14. kerületi József Attila Középiskolai Kollégiumért, amelyet másik épületbe költöztetne a tankerület. A kollégisták szerint az új épületben kevesebb diákot tudnának fogadni, ráadásul „nem folytatódhatna olyan színvonalon a közösségteremtő munka, mint eddig”.

„A kollégiumot jelenleg működtető Közép-Pesti Tankerületi Központ a Cházár András utcai épületből kiköltöztetné a kollégistákat, és azt más célra használná fel. Ezzel a közel 60 évig kiválóan működő intézmény méltatlan helyzetbe kerülne, mert a felajánlott Tábornok utcai épületben nem folytatódhatna olyan színvonalon a közösségteremtő munka, mint eddig. A jelenleg közel 120 középiskolásból egyébként is csak 87-et tudnánk továbbra is fogadni, a többieknek már nem jutna hely” – írják a kollégium Facebook-oldalán.

A kollégium diákönkormányzata petíciót indított, amelyet már több mint 2200-an aláírtak.

A kollégium jelenlegi és volt igazgatója egyben arra kérte azokat a diákokat, akik kollégisták voltak a Cházár András utcai intézményben, hogy „röviden, tényszerűen megfogalmazott, aláírt levélben sürgősen juttassák el véleményüket a kollégiumnak”.