szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Nem a kormány űzte el az egyetemet, hanem az intézmény döntött úgy, hogy az amerikai diplomát adó képzéseiket kiviszik az országból - mondta a CEU-ról Hoffmann Rózsa volt oktatási államtitkár.

Hoffmann Rózsa az ATV Egyenes beszéd című műsorának volt a vendége hétfő este, a volt oktatási államtitkárt a CEU költözéséről is kérdezték. Hoffmann Rózsa már a beszélgetés elején leszögezte, hogy visszavonult a politizálástól, magánemberként nyilatkozik. 

A CEU-ügyről azt mondta, szerinte nem a kormány űzte el az egyetemet, hanem az intézmény döntött úgy, hogy az amerikai diplomát adó képzéseiket kiviszik az országból.

Amikor a műsorvezető megkérdezte Hoffmanntól, hogy jól van-e ez így, azt válaszolta: nem tudja, hogy jól van-e vagy nincs jól, de Bécs nincs a világ végén, eddig is jártak magyar fiatalok bécsi egyetemekre, sokan ingáztak eddig is.

A volt államtitkár azt mondta, "emberileg" megérti a CEU rektorhelyettesének elkeseredését, de ez egy túlpolitizált kérdés, "nem történt itt olyan tragédia, amiből botrányt kell kavarni".

Hétfőn jelentette be a CEU vezetése, hogy Bécsbe költöztetik amerikai diplomát adó képzéseit.

Itt a végleges döntés: Bécsbe költözik a CEU

Mivel a lex CEU értelmében a CEU nem vehet fel új diákokat 2019. január 1-től, az egyetem kénytelen a mai napon bejelenteni, hogy minden amerikai akkreditációjú programját Bécsben indítja el 2019 szeptemberében - olvasható az intézmény közleményében.