szerző:
Eduline

Tizenöt hónappal korábban szabadult a börtönből, így időben beiratkozhatott az egyetemre az a brit lány, akinél 800 font, vagyis mintegy 250 ezer forint értékű kábítószert találtak a rendőrök.

A 19 éves Daniella Jade Lewist júniusban tizennyolc hónap börtönbüntetésre ítélték, mert kokaint és heroint találtak a melltartójában – adta hírül a The Telegraph. Az Észak-Londonban élő lányt tavaly kapták el, miután a rendőrök megállították az autóját. A lány a júniusi tárgyaláson azzal védekezett, nem az övé volt a kábítószer.

University of Middlesex - az egyetemi felvételije hozta ki a börtönből a diáklányt
©

Ám mindössze három hónappal azután, hogy elkezdte letölteni a büntetést, Daniellát szabadon engedte a londoni fellebbviteli bíróság. A lányt ugyanis felvették a middlesexi egyetemre, ám a tanulmányait nem tudta volna elkezdeni, ha börtönben marad. „Meg kell adni neki az esélyt, hogy hasznos tagja legyen a társadalomnak” – érvelt a lány ügyvédje a bíróságon.  

A bíróság végül elfogadta a fellebbezést, mivel úgy ítélte meg, a lány számára túlságosan súlyos büntetés lenne, ha nem szerezhetne diplomát. Így a tizennyolc hónap börtönbüntetést a napokban hat hónapra módosították – ám mivel a diák már három hónapot eltöltött egy fiatal bűnözők számára fenntartott intézményben, szabadon engedték.

eduline