szerző:
Edupress

A Pécsi Tudományegyetemnek, a Kaposvári Egyetemnek és a bajai Eötvös József Főiskolának is több százmilliós lejárt tartozása van - írja a Napi Gazdaság.

Az államkincstár által közzétett lista alapján az Eötvös József Főiskola 150 millió, a Kaposvári Egyetem 782 millió, a Pécsi Tudományegyetem pedig 5 milliárd 702 millió forintos lejárt tartozással küzd. A Napi Gazdaság szerint az államháztartás hiánya márciusban már nem nőtt olyan drasztikusan, mint az év első két hónapjában, ám a deficit így is elérte a 742,1 milliárd forintot. Az adósság 38 százalékát továbbra is a Nemzeti Erőforrás Minisztériumnál, ezen belül pedig az orvos-egészségügyi központtal rendelkező egyetemeknél jegyzik.

A Kaposvári Egyetem: jelentős a lejárt tartozása

"Háromszázmillió forint kifizetetlen számlát örököltünk, mellette 110 millió az az összeg, tavaly év végén pedig 35,5 milliót zároltak. Ez összességében megközelíti a négyszázmillió forint körüli összeget" - mondta április közepén Szávai Ferenc kaposvári rektor. A Kaposvári Egyetem helyzetéről bővebben itt olvashatsz.

Légrádi Zsolt gazdasági főigazgató arról számolt be, hogy a vezetés új elvekre helyezi a költségvetést, így tisztán láthatóvá válik majd, melyik szervezeti egység pontosan mire mennyit költ. "A jelenlegi szerkezet rossz. Kevés mesterképzés indult, hiányzott a tudatos hr-politika, 2006 után a felére csökkent a hallgatói létszám" - nyilatkozta Szávai Ferenc a sonline.hu-nak.

edupress