szerző:
Eduline

Jövő vasárnapig lehet jelentkezni az emberi jogok oktatását és a demokratizálódási folyamatok vizsgálatát célul kitűző, az olaszországi Velencében tartandó programra a 2011/2012-es tanévre.

Az Eötvös Loránd Tudományegyetem (ELTE) is résztvevője annak a 41 európai egyetemet összefogó együttműködésnek, amely tizenkét évvel ezelőtt Velencében hívta életre a European Inter-University Centre for Human Rights and Democratisation elnevezésű központot.
   
Ez indította el az emberi jogok oktatásához és a demokratizálódási folyamatok vizsgálatához kapcsolódó E.MA programot (European Master's Programme in Human Rights and Democratisation). A kezdeményezés magyarországi igazgatója az ELTE Társadalomtudományi Karának professzora, Halmai Gábor.
   
A 90 hallgató az első félévet Velencében tölti, a másodikat pedig a 41 egyetem valamelyikén. A képzés keretében a hallgatók találkozhatnak a nemzetközi kapcsolatok, a jog, a filozófia, a történelem, az antropológia, a politológia és a szociológia területein meghatározó egyetemi oktatókkal, szakértőkkel és a nemzetközi szervezetek vezetőivel, olyan környezetben, ahová nemcsak az oktatók, de maguk a diákok is számtalan országból és kultúrából érkeznek.
   
Az E.MA egy intenzív, egyéves mesterképzés, amely lehetőséget nyújt az emberi jogok és a demokratizálódási folyamatok iránt érdeklődő hallgatóknak arra, hogy felkészüljenek az elméleti és gyakorlati munkára. A multidiszciplináris képzés célja, hogy rávilágítson az emberi jogok, a demokrácia, a béke és a fejlődés közötti összefüggésekre.

MTI