szerző:
Eduline

Több mint harmincezer dollárba, vagyis körülbelül hat és félmillió forintba kerül egy tanév Európa egyik legdrágább főiskoláján: a svájci Franklin College képzéseit csak kevesen tudják megfizetni, ők azonban a busás tandíj ellenében az ország legszebb campusán tanulhatnak.

A svájci főiskola campusa húszezer négyzetméteres, a Luganót körülvevő hegyoldalon fekszik, így a kollégiumokból, a kari előadókból és a szemináriumi termekből is lélegzetelállító kilátás nyílik a városra és a környező hegyekre. A világ legszebb egyetemeiről és főiskoláiról itt találsz képeket, az egyik legfurcsább, bambuszból készített iskoláról készített fotókat pedig itt nézheted meg.

©

Az 1969-ben alapított Franklin College képzéseire nincs többszörös túljelentkezés, az éves tandíj ugyanis körülbelül hat és félmillió forintnak megfelelő összeg: jelenleg a főiskolának négyszázötven hallgatója van, akik nyelvi, művészeti és gazdasági szakok közül választhatnak. A legnépszerűbb képzés több éve a nemzetközi kapcsolatok, a nemzetközi menedzsment, a kommunikáció és médiatudomány, valamint a nemzetközi gazdaság.

©

A főiskola oktatói minden előadást és szemináriumot angol nyelven tartanak, a hallgatók azonban csak akkor kapják meg BA-diplomájukat, ha részt vesznek a hároméves spanyol-, német-, francia- vagy olasztanfolyamon.

©

 

©

 

©eduline