szerző:
Eduline

Nem született megállapodás a hallgatók és az oktatásirányítás között a felsőoktatási törvény koncepcióját illetően - írta szerdai számában a Magyar Nemzet.

A Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája (HÖOK) a beérkezett módosító javaslatok beépítését és az átdolgozott törvény szakmai szervezetekkel való újratárgyalását kéri az oktatásirányítástól.
Már több mint 52 ezren tiltakoznak az új felsőoktatási törvény ellen

Nagy Dávid, a HÖOK alelnöke közölte: az egyik közösségi oldalon már ötvenezer támogatója van a felsőoktatási törvény koncepciója elleni tiltakozásnak, és a hallgatók egy része már most nyomást gyakorol a HÖOK-ra annak érdekében, hogy szervezzenek tüntetést céljaik elérése érdekében.

Ragaszkodnak a hallgatói egyetértési joghoz

„Számos kérdésben egyetértés van az oktatási államtitkárság és közöttünk, nyitottak voltak a javaslatainkra. Véleményem szerint van mód megoldást találni a vitatott kérdésekre, de egyelőre megegyezés még nem született” – nyilatkozta korábban az Eduline-nak Nagy Dávid. A HÖOK a vizsgák számának maximálása helyett például a kredites szabályozást tartaná elfogadhatónak: a 180 kredites képzésre járó hallgatók közül azoknak szűnhetne meg a hallgatói jogviszonya, akik két félév alatt kevesebb mint harminc kreditet szereznek. Az egyik legvitatottabb kérdésben a hallgatói önkormányzat nem enged: ragaszkodnak a tanulmányi és vizsgaszabályzattal kapcsolatos hallgatói egyetértési joghoz.

eduline/MTI