szerző:
Eduline

Már csak öt munkanapjuk maradt azoknak, akik az idei szemeszterben nem igényeltek Diákhitelt, de még a tanév első felében szeretnének pénzhez jutni. A felvehető hitelösszeg akár 200 ezer – költségtérítéses hallgatók számára akár 250 ezer – forint is lehet.

Azok az új igénylők, akik még 2010. december 15-ig leadják diákhitel-igénylésüket, az őszi szemeszter utolsó kifizetési napján, 2011. január 14-én - visszamenőleg – akár a teljes őszi tanulmányi félévre járó kölcsönükhöz egy összegben hozzájuthatnak. Ez az igényelt havi összegtől függően államilag támogatott képzésben részesülő diákok esetében 200 ezer forint, a költségtérítéses képzésben résztvevő diákok esetében akár 250 ezer forint is lehet.

December 15-ig igényelhetsz diákhitelt

Aki lemarad a 2010. december 15-ei határidőről, az már csak a jövő tanulmányi félévben kérheti ezt a hitelbírálat nélkül elérhető, speciálisan a diákok igényeihez kialakított kölcsönt. Az igényléseket a kijelölt postahivatalokban vagy a Diákhitel Központtal együttműködő bank- és takarékszövetkezeti fiókokban lehet benyújtani.

A diákhitelt továbbra is alanyi jogon vehetik igénybe a 40 év alatti egyetemi, főiskolai hallgatók. A lehetőséggel 2001 óta összesen már több mint 300 ezer diák élt. Az elmúlt tanév záró adatai szerint a legtöbb diákhiteles a Debreceni Egyetemen (5884 fő), a Pécsi Tudományegyetemen (5807 fő) és a Szegedi Tudományegyetemen (5569 fő) tanult.

eduline