szerző:
Eduline

Négyéves ösztöndíjat kínál kiemelkedő tanulmányi teljesítményű végzős középiskolásoknak a Klein Family Scholarship – a kiválasztott hallgató négy évig tanulhat a University of the South-on, az Egyesült Államokban.

A Klein Family Scholarship a magyar származású Linda Klein számára állít emléket, aki maga is a Sewanee egyetem diákja volt. Az ösztöndíj egy magyar, a középiskolai tanulmányait a 2010-2011. tanévben befejező diák számára nyújt teljes anyagi támogatást a Bachelor képzés időtartamára, mely általában négy év.

További külföldi ösztöndíjakról, valamint az Erasmus és CEEPUS-ösztöndíjakról itt olvashatsz.

Az egyetem székhelye Sewanee, mely Tennessee államban található. Az intézmény, bár itthon kevéssé ismert, színvonalas oktatást, az amerikai "liberal arts" filozófián alapuló képzést és tanulási feltételeket nyújt.

A pályázás első szakaszában az IIE négy-öt ígéretes pályázót választ ki. Ezt követően a Sewanee Egyetem felvételi osztálya választja ki az IIE jelöltjei közül a végső nyertest az intézmény saját felvételi követelményei alapján.

Az előpályázatok beérkezési határideje: 2010. december 15. Minden pályázati anyagot angol nyelven, 3 eredeti példányban kell eljuttatni az IIE Európai Irodájához (Institute of International Education European Office 1051 Budapest Vigyázó Ferenc u. 4.) A pályázati anyagot az IIE honlapján olvashatod el.

eduline