szerző:
Eduline

Egyetemi kurzusokat indít egy nagy-britanniai középiskola, a képzésekre elsősorban olyan fiatalok jelentkezését várják majd, akik munka mellett szeretnének diplomát szerezni.

A norfolki Methwold Középiskola jogi és üzleti kurzusokat indítana – az intézmény a University of London nemzetközi programjába kapcsolódott be. „Több kutatást végeztünk az elmúlt hónapokban. Annak próbáltunk utánajárni, hogy milyen végzettségű szakemberekre lenne szükségük a környéken működő cégeknek” – mondta a BBC-nek Denise Walker, a középiskola igazgatója. „Piacképes képzéseket akarunk szervezni, ezért folyamatosan egyeztetünk a nagyvállalatokkal és a kisebb cégekkel arról, hogy szerintük milyen szakokat lenne érdemes indítani” – tette hozzá.

A hallgatókat a középiskola egyik épületében oktatják majd, a tandíj kétezer font, vagyis körülbelül hat-hétszázezer forintnak megfelelő összeg lesz. A jelentkezőknek így még mindig kevesebbet kell majd fizetniük, mint amennyit a hagyományos képzési szerkezetű egyetemeken. A brit kormány tervei szerint ugyanis 2012-től a felsőoktatási intézmények akár kilencezer fontra, vagyis közel hárommillió forintra emelhetik tandíjukat.

„A hallgatók számára ez mindenképpen jó megoldás, hiszen így nem kell tanulmányaik miatt valamelyik nagyvárosba költözniük, ráadásul munka mellett is tanulhatnak” – részletezte a képzés előnyeit Denise Walker.

eduline