szerző:
Eduline

Csupán annyi volt a baj, hogy elmondta az osztálytársainak, hogy meleg.

©

Jamel Myles a nyáron mondta meg az édesanyjának, hogy meleg - írja a hvg.hu a BBC cikke alapján. A kisfiú nemrég kezdte meg a negyedik osztályt a denveri Joe Shoemaker általános iskolában. Miután elmondta anyukájának a hírt, alig várta, hogy elkezdődjön az iskola, hogy az osztálytársainak is elmondhassa, „büszke”, hogy meleg.

Négy napon át zaklatták homofób megjegyzésekkel, ezek után ölte meg magát. A denveri rendőrség öngyilkosságként kezeli az ügyet. Az iskola most tanácsadókkal és pszichológusokkal próbálja kezelni a kialakult helyzetet és figyelmeztették a családokat is, hogy beszéljenek a gyerekeikkel az esetről, hogy ilyesmi többé ne fordulhasson elő. 

A fiú csak a nővérének árulta el, hogy az osztálytársai mondták neki, hogy ölje meg magát. Az édesanyja azt reméli, az eset felhívja a figyelmet az iskolai zaklatások tragikus következményeire.

Botrányos trend terjed a brit iskolákban

Egyre gyakrabban fordul elő, hogy a diákok óra közben provokatív lesifotókat lőnek a tanárnőkről, majd azokat megosztják egymással. Sőt, sokszor még a közösségi oldalakra is feltöltik őket. Sok pedagógus annyira kiakadt, amikor meglátta magát az interneten, hogy másnap már be se akart menni dolgozni, ezért a tantestület azonnali összefogást sürgetett - írja a Ripost.