szerző:
Eduline

Véget ért a 20. HVG Állásbörze a Papp László Sportarénában, ahol számtalan informatikai, gazdasági, pénzügyi, mérnöki, műszaki, valamint nyelvtudást igénylő állás közül válogatnak az érdeklődők.

A látogatók a regisztráció során kiválaszthatták a számukra legérdekesebbnek vagy legkézenfekvőbbnek tűnő kategóriát, így könnyebben eligazodhattak a kiállítók standjai között.

©

Körbejártunk és megkérdeztük a diákokat, ki milyen céllal érkezett, mit talált eddig, és mit szeretne még felfedezni.

Az Óbudai Egyetem három villamosmérnök szakos hallgatója azt mondta az eduline-nak, hogy számukra a gyakornoki munka megtalálása az elsődleges cél.

Harmadévesként olyan szakmai gyakorlatot szeretnénk elvégezni, ami kapcsolódik az egyetemen tanultakhoz, és fejlődési lehetőséget biztosít szakmai téren, és későbbi elhelyezkedésben is tapasztalatot nyújthat.

Azt is elmondták, hogy bár az órák miatt most nem keresnek állandó munkát, ha sikerül olyan gyakornoki lehetőséget találni, ami megfelel a 6-8 hét kötelező gyakorlat elvégzésére, akkor a későbbiekben nagyobb eséllyel választanák az adott céget hosszútávon is.

Ezzel a megkérdezettek többsége hasonlóan van. Bár arra a kérdésre, hogy mennyi nettó kezdő fizetést remélnek, más-más választ adtak. Többen nettó havi 180-200 vagy akár 300 ezer forintot is reálisnak tartanának, a többség nem ilyen nagyravágyó.

©

Sokan jöttek a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemről is. Nekik - hasonlóan a gazdasági, informatikai vagy PR képzések után érdeklődőkhöz - nagyon sok cég biztosít érdekes lehetőségeket. Egyikőjük elmondta, hogy most van először a börzén, de már az első pillanatban élvezte, már megnézett mindent, de tesz még egy kört.

Nemcsak budapesti, hanem vidéki városokból is érkeztek egyetemisták: Debrecenből, Pécsről, de még Veszprémből is. Meglepő lehet, hogy az egyetemistásokon kívül egy fiatalabb generációt is megszólított a rendezvény, még középiskolásokkal is találkoztunk, akik leendő egyetemük mellé már most gyakorlati lehetőségeket keresnek.

©