szerző:
Eduline

Több tízezer forintot bukhattok, ha nem teszitek le időben a KRESZ-vizsgát vagy a forgalmit.

©

A KRESZ-tanfolyam megkezdésétől egy évetek van letenni a vizsgát: a tanfolyam kezdetétől számított kilenc hónapon belül el kell mennetek vizsgázni, majd további három hónapotok van arra, hogy esetleg pótvizsgázzatok. Ha kicsúsztok az egy évből, meg kell ismételnetek a KRESZ-tanfolyamot is - ezzel pedig a tanfolyam árától függően 15-30 ezer forintot bukhattok. A 2015-ös árakról itt írtunk.

A sikeres KRESZ-vizsga után két éven belül kell megszereznetek a jogosítványt, azaz ennyi idő alatt el kell végeznetek a gyakorlati tanfolyamot, le kell vezetnetek legalább 30 órát és 580 kilométert, át kell mennetek a járműkezelési és a forgalmi vizsgán, be kell szereznetek az orvosi igazolásokat, különben újra kell kezdenetek az egész procedúrát.

Ha még tavaly kezdtétek el a KRESZ-vizsgára való felkészülést, fontos észben tartanotok, hogy januártól változtak a vizsgakérdések. Ugyanabból a tananyagból, de sokkal több kérdést tartalmazó kérdésbankból kapjátok majd a feladatokat. A KRESZ-vizsga 2015-ös változásait itt gyűjtöttük össze, az új vizsgakérdéseket pedig itt gyakorolhatjátok.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!