szerző:
Eduline

Tudjuk, honnan jön és szeretjük a kolbászt, de az óvodáskorú gyerek böllérkedése és a disznó visítása riasztóra sikerület.

A baranyai Sellyén egy szilveszteri családi disznóvágás során arra biztatták a felnőttek (vélhetően a szülők) az óvodáskorú gyereküket, hogy ő ölje le a vágásra szánt disznót egy késsel.

Az RTL Klub által közölt felvételen a visításból úgy tűnik, hogy nem volt maradéktalanul sikeres a mutatvány, hiába biztatták a késsel a gyereket, hogy "Forgassad meg fiam, forgasd bátran, forgasd benne!".

A szülők igyekezete hagyományőrzésből dicséretes, ám a disznóvágásra vonatkozó állatvédelmi szabályok be nem tartása (a sokkoló használatának elmulasztása) távolról sem barátságos módszer, a gyermek egészséges szellemi fejldőse szempontjából sem tűnik annak. Állatvédők feljelentést tettek, a rendőrség megindította az eljárást.

Nem teketóriázott a tízéves Miklós, megmentett egy bárányt

A fiú azt vette észre, hogy az egyik bárány burokban született, de pontosan tudta, hogy mit kell tennie. Egy bárány köszönheti az életét a Szabolcs megyei Szabó Miklósnak. A tízéves Miklós egy birka ellésénél volt ott egyedüliként, ekkor látta, hogy a három(!) bárányból az egyik burokban jött világra.