szerző:
Eduline

40 évnél fiatalabb kutatók, mesterszakos diplomával rendelkezők, művészek, oktatók, PhD/DLA hallgatók és tudományos...

©

40 évnél fiatalabb kutatók, mesterszakos diplomával rendelkezők, művészek, oktatók, PhD/DLA hallgatók és tudományos fokozattal rendelkezők pályázhatnak a Magyar Állami Eötvös Ösztöndíjra, amely a nyertesek 3-8 hónapos külföldi tartózkodását támogatja.

Az út célja lehet alkotómunka, kutatás, műfordítás vagy posztgraduális képzésben való részvétel, az ösztöndíj időtartama az állami költségvetés függvényében egy alkalommal, legfeljebb hat hónappal hosszabbítható meg. Indokolt esetben nem kizáró ok, ha valaki korábban már elnyerte az ösztöndíjat.

Valamennyi tudományágban lehet pályázni, az ösztöndíj mellett szállás- és útiköltség-támogatást is kapnak a nyertesek. Postai úton és online is kell jelentkezni, a pályázati anyagnak tartalmaznia kell többek között a publikációk vagy alkotások jegyzékét, szakmai önéletrajzot magyar és angol nyelven, munkatervet, költségtervet, az egyetemi diploma és nyelvvizsga-bizonyítvány fénymásolatát, illetve a fogadóintézmény igazolását. A határidő november 5., az utat legkorábban 2014. áprilisában lehet megkezdeni. Tovább információt a pályázatról itt találtok.