szerző:
Eduline

Van egy jó ötleted, ami szerinted biztos működne, csak nincs kezdőtőkéd? Az EU pont olyan fiataloknak ad ösztönzőül 3 millió forintot, akik ezen a ponton ragadtak be.

Egy nyugati startup office, ahol az új ötletek születnek.

Új helyet nyitnátok az egyetemistáknak? Esetleg applikációt fejlesztenétek, vagy valami merőben új startupban gondolkodtok? A Vállalkozz Magyarország! uniós fejlesztési program 18-25 év közötti álláskeresők és 25-30 év közötti felsőfokú végzettséggel rendelkezők számára biztosít lehetőséget, hogy elindíthassák saját vállalkozásaikat.

A programot két régióban, az Észak-Alföldön és a Közép-Dunántúlon hirdették meg, ezzel is csökkenteni kívánják a munkanélküliséget, valamint a megkönnyíteni a fiatalok helyben maradását.

Magyarországról indultak, a világ legjobbjai közé kerültek: itt a Forbes legfrissebb listája

Idén is összeállította a Forbes a legsikeresebb 30-on aluli vezetők, befektetők és vállalkozók listáját. A győztesek közül ketten is a szomszédból indultak, de a listán magyarok is találhatók.

A program szakmai támogatást is nyújt az ötletek gazdáinak egy továbbképzés formájában. A képzés végére elkészíthetik szakmai tervüket, ezek közül választják ki azokat, amelyeket a legéletképesebbnek ítélnek meg. A vállalkozás megindítását követően legalább 2, maximum 3 millió forintra pályázhatnak a fiatal vállalkozók, melyet az Európai Szociális Alap szolgáltat vissza nem térítendő támogatás formájában.

A jelentkezés már elindult, a képzések ősszel indulnak -  tájékoztatta az Eduline-t a koordinációban szerepet vállaló Enterprise Hungary.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!