szerző:
Eduline

Talán bele se gondoltatok, hogy a mindennapos cselekvéseitek is rontják a szellemi teljesítményeteket.

©

A kutatások kimutatták, hogy a túl sok telített zsírsav és a cukros ételek fogyasztása károsan hat arra a képességünkre, hogy könnyen alkalmazkodjunk és lereagáljuk a változásokat.

A több elektronikus eszköz – így a mobil, a laptop és a tévé - egyidejű használata rombolja az érzelmi intelligenciát. Egészen pontosan a szürkeállomány sűrűsége csökken az agy azon részeiben, amelyek az érzelmekért felelősek. A kutatók szerint már az is káros, ha zenét hallgattok, miközben számítógépeztek, vagy ha telefonáltok, miközben megy a tévé.

Ezeket is olvasd el

Ezt tuti nem tudtad: miért kopogjuk le fán a szerencsénket?

7 meglepő tudományos tény, amit tuti nem tudtál

Feltalálók, akiket saját ötletük ölt meg

Bár meglepő, de a kutatások kimutatták, a Google is árt az intelligenciának. Sokan ugyanis azt hiszik, okosabbak, csak mert rákeresnek valamire a neten. Pont amiatt, hogy pár másodperc alatt jószerével bármit megtudhatunk, ellustulunk és ha éppen nem vagyunk netközelben és felmerül egy kérdés, máris kiderül, hogy a Google nélkül nem sokra megyünk és csak önbecsapás volt, hogy azt hittük, mindent tudunk.

A magas vércukorszint is roncsolja a memóriát, ezért érdemes elkerülni a túlzott cukorfogyasztást - írta a spring.org.uk.

A kialvatlanság a hosszú távú memóriát roncsolja, a rövidtávúba pedig rossz képek rögzülhetnek.