szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Napokon belül kezdődik az új tanév, akik új városban kezdik az egyetemet és még nem találtak albérletet vagy nem jelentkeztek kollégiumba, az utolsó hullámban keresnek lakhatási lehetőséget. Mutatjuk a friss felméréseket az albérletárakról.

Az első számok azt mutatják, hogy hiába esnek az albérletárak március óta, még így is 30 százalékkal vannak a 2015-ös szint fölött derül ki a legfrissebb felmérésből - írja hvg.hu.

Az albérletpiacon Budapest dominál, a hirdetések 62 százalékában fővárosi lakást akarnak kiadni. Öt éve ez az arány még 74 százalékos volt, a változás annak tudható be, hogy a vidéki nagyvárosokban is egyre több ingatlant bérelnek ki.

Budapesten egy lakás átlagos bérleti díja 2015 elején 140 ezer forint volt, ez 2020 elejére 175 ezer forintra nőtt, a járvány hatására azonban az idei második negyedévre 156 ezer forintra csökkent – mondták a jelentést bemutató sajtótájékoztatón. Négyzetméterenként Budapesten 3100, a megyei jogú városokban 2000, a többi vidéki városban 2200 forint volt az átlagos bérleti díj.

Vagyis a járvány miatt nagyjából oda esett vissza az árszint, mint ahol 2018 elején volt, az azelőtti évek drágulása még mindig látszik a számokon.

Pótfelvételizők, figyelem! Megvannak a ponthatárok

Nyilvánosságra hozták a 2020-as pótfelvételi ponthatárait - több ezer jelentkező tudja meg a következő órákban, bekerült-e a kiválasztott intézménybe.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!