szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Nem tudjátok, mikor lesz a szakmai vizsgátok a járvány miatt? Mutatjuk, hol nézhetitek meg a képzések listáját az időpontokkal együtt.

Ahogyan arról korábban mi is írtunk, a koronavírus miatt a tavaszi OKJ-s vizsgákat is felfüggesztették, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) pedig azt ígérte, hogy új vizsgaidőpontok kiírására majd a járványveszély elmúltával kerül sor.

Azóta lazítottak a korlátozásokon, ezért már a szakmai vizsgákat is megrendezhetik. Az iskolai rendszerű képzések komplex szakmai vizsgáit május 25. és 29. között bonyolítják le, a gyakorlati vizsgákat pedig május 4. és június 15. között szervezik meg. A módosított vizsgaidőpontokat itt nézhetitek meg.

Az iskolarendszeren kívüli képzések vizsgaidőpontjairól nem tettek közzé új, módosított táblázatot. A már meglévőt szintén innen tudjátok letölteni.

A vizsgákkal kapcsolatban a képzést indító intézmények az illetékesek, ezért ha bármilyen kérdésetek van, velük vagy a Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Hivatallal kell felvennetek a kapcsolatot. Az utóbbi elérhetőségeit itt találjátok.

Korábban már arról is írtunk, a veszélhelyzetre való tekintettel igazolt hiányzásnak számít, ha valaki nem vesz részt ezeken a vizsgákon. Ebben az esetben a következő tanév október-novemberi vizsgaidőszakában tehetitek le a vizsgákat. Fontos, hogy ezek nem pótló- és javítóvizsgák lesznek, hanem "rendes" vizsgák.

Mintafeladatokkal gyakorolhattok a nappalis szakmai vizsgákra

Mintafeladatokat tettek közzé a szakképzés komplex szakmai vizsgáira készülőknek - így mindenki gyakorolhat konkrét példákon át otthonról. Még több mint egy hét van hátra az írásbeli vizsgákig.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!