szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Mi lesz az nappali rendszerű OKJ-s és a szakképzés vizsgáival? Összegyűjtöttük a legfontosabb tudnivalókat.

Bár szigorú óvintézkedések mellett, de májusban megtartják a szakmai vizsgákat az iskolai rendszerű szakképzésben, erről a napokban született egy miniszteri határozat. A szakgimnáziumokban, szakközépiskolákban és szakiskolákban letehető komplex szakmai vizsgákat tehát kizárólag írásbeli és gyakorlati vizsgák formájában szervezik meg. Az írásbeliket május 25. és május 29. között szervezik meg, a gyakorlati vizsgákat pedig május 4. és június 15. között bonyolítják le.

Hogyan néz ki a vizsga?

Írásbelin egy tanteremben maximum tíz fő tartózkodhat a megfelelő szabályok betartása mellett.

Hol található a vizsgabeosztás?

A Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Hivatal oldalán letölthetik azt az excel-fájlt, amely tartalmazza a komplex szakmai vizsgák dátumait.

Mi történik, ha nem vesztek részt a vizsgán?

A veszélhelyzetre való tekintettel igazolt hiányzásnak számít, ha valaki nem vesz részt ezeken a vizsgákon. Ebben az esetben a következő tanév október-novemberi vizsgaidőszakában tehetitek le a vizsgákat. Fontos, hogy ezek nem pótló- és javítóvizsgák lesznek, hanem "rendes" vizsgák.

Technikumok: érettségi nélkül is jelentkezhettek a képzésekre

Érettségi nélkül is lehet jelentkezni a technikumok kétéves képzéseire. A bizonyítványt utólag, a szakmai vizsgáig is elég lesz megszerezni.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!