szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Hamarosan diplomáztok, és szeretnétek munkát vállalni, de tovább is képeznétek magatokat? A szakirányú továbbképzés jó választás lehet. Összegyűjtöttük a legfontosabb kérdéseket és a válaszokat.

Milyen végzettséggel kerülhettek be és milyen képzések közül választhattok?

Szakirányú továbbképzésre legalább alapfokozatú diplomával, illetve a korábbi rendszer szerinti főiskolai vagy egyetemi szintű végzettséggel jelentkezhettek. A képzések tulajdonképpen a korábbi szakotokra épülő specializációk, amelyek gyakorlatot is magukba foglalnak.

A képzések listáját itt találjátok, ahol az intézmény, kar, munkarend és finanszírozási forma szerint is szűrhettek, illetve konkrét képzésekre is rákereshettek. Fontos, hogy központi felvételi ezeknek a képzéseknek az esetében nincs, a felsőoktatási intézmények határozzák meg a felvételi feltételeit, határidejét, módját, illetve az oktatás tantervét és tematikáját.

A keresőben az adott képzés nevére kattintva láthatjátok, hogy milyen képzési területeken szerzett végzettséggel jelentkezhettek, mi a határidő, mikor indul a képzés és milyen dokumentumra van szükség a felvételihez.

Milyen formában tanulhattok?

A szakirányú továbbképzések zöme levelező formában indul, de körülbelül 80-80 képzés nappali, illetve esti formában érhető el.

Mikor indulnak a képzések és mennyi idő alatt végezhetitek el őket?

A szakirányú továbbképzések februárban és/vagy szeptemberben indulnak, a képzési idő pedig legalább 2, legfeljebb 4  félév.

Kell fizetni?

Igen, állami ösztöndíjas formában szakirányú továbbképzés nem indul. Az önköltség összege nagy skálán mozog: a Budapesti Corvinus Egyetem executive MBA menedzser képzésén félévente 1 millió forintot, az Eötvös Loránd Tudományegyetem fejlesztőpedagógus képzésén 160 ezer forintot, a Semmelweis Egyetem által indított addiktológiai konzultáns képzésen pedig 200 ezer forintot kell fizetni.

A 2020-as felsőoktatási felvételivel kapcsolatos összes cikkünket itt találjátok.

Milyen egyetemi, főiskolai képzésekre jelentkezhettek 2020-ban? Itt van minden tudnivaló

Milyen képzési szintek a magyar egyetemeken, főiskolákon, és mennyi idő alatt végezhetitek el az egyes képzéseket?

Tetszett a cikk? Iratkozz fel hírlevelünkre

Ha szeretnéd megkapni legfrissebb cikkeinket az érettségiről, az egyetemi-főiskolai és a középiskolai felvételiről, ha érdekelnek a felsőoktatás, a közoktatás, a nyelvoktatás és a felnőttképzés legfontosabb változásai, iratkozz fel hírleveleinkre.