szerző:
Eduline

Idén fejeztek be egy OKJ-s képzést? De vajon kaptok-e a tanfolyam elvégzéséért többletpontot az egyetemi-főiskolai felvételin? Újabb olvasói kérdésre válaszolunk.

©

Idén jelentkeztem egyetemre, de még mindig nem tudom, kaphatok-e pluszpontot azért az OKJ-s tanfolyamért, amit nemsokára befejezek. Mikor jár pont a képzésért?

Nem mindegy, hogy milyen OKJ szakképesítéssel rendelkeztek. Ha már megvan a bizonyítványotok, nem árt ellenőrizni a feltételeket.

  • 54-es vagy 55-ös szakmaszámú szakképesítésnek kell lennie,
  • szakirányú továbbtanulás esetén adható többletpont,
  • ha a képzési terület intézményei úgy döntöttek, többletponttal honorálják az adott végzettséget.

Sajnos olyan is előfordulhat, hogy megfelelő számú és szakirányú OKJ-ról van szó, azonban a képzési terület intézményei úgy döntenek, hogy nem jár érte többletpont.

A részletes információkról, mint például hogy mi számít megfelelő szintnek, mit jelent a szakirányú továbbtanulás, a felvételi tájékoztató szakképesítés című fejezetében olvashattok.

A 2018-as keresztféléves felvételiről itt találjátok legfrissebb cikkeinket.

Felvételizők figyelem: elkezdődött a feltöltött dokumentumok feldolgozása

Megkezdődött a keresztféléves jelentkezők által rögzített adatok és a feltöltött dokumentumok feldolgozása. A felvételi eljárás menetrendje szerint december 5-től lesznek elérhetők az ügyintézési funkciók az E-felvételiben. Ekkor az adatok feldolgozottságának függvényében a jelentkezőknek lehetőségük nyílik adatmódosításra, a jelentkezési sorrendjük egyszeri módosítására, dokumentumpótlásra - írja a Felvi.