szerző:
Eduline

Mely szakokon húzták a 2017-es pótfelvételi legmagasabb ponthatárait? Mutatjuk a listát.

©

480 pont - ennyi kellett a Budapesti Metropolitan Egytem angol nyelvű nemzetközi gazdálkodás szakjához az idei pótfelvételin, ez volt az idei legmagasabb ponthatár. Kitűnő érettségi és középiskolai bizonyítvány, valamint pluszpontok nélkül a Miskolci Egyetem szociális munka alapszakjára sem lehetett bekerülni, ott 478-nál húzták meg a limitet, de ugyanennyi ponttal lehetett bejutni a Szent István Egyetem vidékfejlesztési agrármérnök képzésére is.

Intézmény és szak Pótfelvételi ponthatár 2017
 METU HFTGK nemzetközi gazdálkodás (angol nyelvű)  480
 ME BTK szociális munka (Miskolc)  478
 SZIE GTK vidékfejlesztési agrármérnök 478 
 SZTE BTK romanisztika (spanyol) 474 
 PTE TTK biológia-kémia szakos tanár 467 
 EKE GTK gazdaságinformatikus 460 
 EKE TTK fizika-matematika szakos tanár 459 
 EKE TTK biológia-természetismeret, környezettan szakos tanár 458 
 KJF történelem (Budapest) 456 
 KJF történelem (Székesfehérvár) 455 

A 2017-es pótfelvételi ponthatárainak teljes listáját itt nézhetitek meg, a legnépszerűbb szakok ponthatárairól szóló cikkünket pedig itt olvashatjátok el:

Megvannak a 2017-es pótfelvételi ponthatárai! Ennyi pont kellett a legnépszerűbb szakokhoz

Nyilvánosságra hozták a 2017-es pótfelvételi ponthatárait: még a népszerűbb alapszakokra is be lehetett jutni 300 és 400 közötti pontszámmal, de sok képzésen csak 280-300 pontra volt szükség. Gazdálkodási és menedzsment, jogász, kereskedelem és marketing - többek között ezek tartoznak a pótfelvételi legnépszerűbb alap- és osztatlan képzései közé, évről évre több száz jelentkező jelöli meg ezeket a szakokat az augusztusi eljárásban.