szerző:
Eduline

Hogyan számolják a pontokat, ha diplomával alapképzésre, osztatlan képzésre vagy felsőoktatási szakképzésre szeretnétek jelentkezni? Itt a válasz.

©

Ha felsőfokú végzettséggel rendelkeztek – és alapképzésre, osztatlan képzésre vagy felsőoktatási szakképzésre szeretnétek jelentkezni –, a felsőoktatási intézmények a felsőfokú végzettséget tanúsító oklevél minősítése alapján is rangsorolhatnak. Az oklevélért adható pontot a jogszabályi minimum pontszám és 400 pont között arányosan kell megállapítani.

Fontos: figyeljetek arra, hogy az adott felsőoktatási intézmény az oklevél minősítésének igazolását milyen pontossággal kéri! Amennyiben egy vagy két tizedesjegy-pontossággal írja elő az igazolást, akkor külön igazolást kell benyújtanotok, mivel a felsőoktatási oklevél ezt nem tartalmazza.

A felsőfokú oklevél alapján történő pontszámításkor a felsőfokú végzettséggel rendelkezők számára nem kötelező a jelentkezési feltételként meghatározott emelt szintű érettségi vizsga letétele.

Szintén fontos tudni, hogy felsőoktatási szakképzésen szerzett oklevél nem minősül felsőfokú végzettséget igazoló oklevélnek, így abból nem számolhatnak így pontot.

Hány többletpontot ér az OKJ-s képzés a felvételin?

Hány pont jár az egyetemi-főiskolai felvételin az OKJ-s szakképesítésért? Felvételizők, figyelem, fontos kérdésre válaszolunk. A pontszámítási szabályok alapján 32 többletpontot lehet szerezni OKJ-s végzettséggel, de több feltételnek meg kell felelni.

Felvételi jelentkezés lépésről lépésre - 2018

Online képzés célja: Az Eduline online videós felvételi tájékoztatója végigvezet a 2018-as felsőoktatási felvételi minden fontosabb lépésén a szakválasztástól a ponthatárhúzásig. Segítünk, hogy ne vessz el a jogszabályok útvesztőjében és ne veszíts értékes pluszpontokat a felvételi során. | | Kiemelt képzések , Tanulástámogatás