szerző:
Eduline

Már csak pár napig lehet jelentkezni az őszi érettségire, itt találjátok a legfontosabb információkat az októberi-novemberi vizsgákról.

©

Mikor tartják az őszi érettségi vizsgákat?

Az őszi írásbeli érettségik 2018. október 12-én kezdődnek a nemzetiségi nyelvi és irodalmi vizsgával, és a fizikával zárulnak, 2018. október 29-én. Az őszi érettségi időszak szóbeli vizsgái emelt szinten 2018. november 8-tól 12-ig tartanak majd, középszintű szóbeli vizsgák pedig 2018. november 19-től 23-ig.

Hogyan jelentkezhettek az őszi érettségire?

Az Oktatási Hivatal nyilvánosságra hozta a 2018-as októberi-novemberi érettségi vizsgák jelentkezési lapját. Ezt azoknak kell kitölteniük, akik már nem állnak tanulói jogviszonyban egy gimnáziummal vagy szakgimnáziummal sem, de ősszel szeretnének érettségizni egy vagy több tantárgyból.

Medig lehet jelentkezni az őszi érettségire?

Szeptember 5-ig kell eldöntenetek, szeretnétek-e októberben-novemberben érettségizni egy vagy több tárgyból.

Rossz hír az idén érettségizőknek: csak az új történelematlaszokat lehet használni a vizsgákon

Hiába indítottak petíciót a "régi" atlaszok használatáért 11. évfolyamos középiskolások, hiába tiltakozott a szigorú szabályozás ellen az egyik tanári szervezet, a 2018-as őszi és a 2019-es tavaszi érettségin kizárólag az állami fejlesztésű, kronológiát nem tartalmazó történelematlaszt lehet majd használni. "A történelem érettségi vizsgán használható segédeszközökről a 40/2002. OM rendelet rendelkezik.