szerző:
Eduline

Rossz hírünk van azoknak, akik októberben-novemberben érettségiznek (újra) történelemből: csak az új, kronológiát nem tartalmazó atlaszt használhatják.

©

"A 2017. október-novemberi vizsgaidőszaktól már csak „az állami tankönyvfejlesztésért és kiadásért felelős szerv által kiadott, kronológiai adattáblázatot nem tartalmazó középiskolai történelmi atlasz” használható a történelem érettségi vizsgákon" - írja tájékoztatójában az Oktatási Hivatal.

Az idei tavaszi érettségin eygy joszabály még engedte a rendelet a magánkiadók atlaszait, persze nem mindet, csak a 2015/16-os tankönyvjegyzékben szereplőket.

Közben már készül a legújabb történelmi atlasz, rossz hír azonban a diákoknak, hogy abban is "csak a leglényegesebb eseményekre szorítkozó történelmi kronológia" lesz.

Rossz hír érettségizőknek: csak a leglényegesebb évszámok lesznek az új töriatlaszban

Akár már a következő, 2017/2018-as tanévben az új történelmi atlaszt használhatják a középiskolások. A Magyar Tudományos Akadémia (MTA) ízelítőt adott az új atlaszból, rossz hír azonban a diákoknak, hogy azt írják: az atlaszban "csak a leglényegesebb eseményekre szorítkozó történelmi kronológia" lesz.