szerző:
Eduline

Senkit nem akarunk ijesztgetni, de már csak pár hónapotok van arra, hogy felkészüljetek a májusi-júniusi érettségire. Ma öt olyan mobilappot mutatunk, amely megkönnyíti a dolgotokat.

Jegyzeteléshez: Evernote

Az Evernote jegyzetelő alkalmazással szövegeket, képeket és videókat is elmenthettek, amelyeket aztán többféle szempont szerint rendezhettek, elláthatjátok címkékkel, sőt meg is oszthatjátok. A szoftvernek van számítógépen és okostelefonon használható verziója is: androidos készülékre innen, iPhone-ra pedig innen tölthetitek le.

©

Töritanuláshoz: Magyar História

Utazás közben vagy lefekvés előtt is átismételhettek egy-egy töritételet a Magyar História alkalmazással. Az app a honfoglalástól a rendszerváltásig veszi végig Magyarország történelmét, korszakait és szereplőit, képekkel illusztrálva. Az alkalmazást Androidra innen, iPhone-ra pedig innen tölthetitek le. Érettségi tételek, kötelező olvasmányok és periódusos rendszer mobilon: itt még több ingyenes alkalmazást találtok a felkészüléshez.

©

Számoláshoz: PCalc Lite

A PCalc Lite alkalmazással az egyszerű és bonyolult matekfeladatokat is megoldhatjátok. A tudományos számológépeken megszokott gombokat akkor látjátok, ha a telefon fekvő helyzetben van. Többféle dizájn közül választhattok, a kapott eredményt pedig ki is másolhatjátok. Az alkalmazást iPhone-ra tölthetitek le, innen. A PhotoMath nevű app egy pillanat alatt megoldja a lefényképezett matekegyenleteket - de még jobb, hogy lépésről lépésre levezeti a műveletet. Itt olvashattok róla. 

©

Angolozáshoz: SpeakingPal

A SpeakingPal nevű alkalmazással több tucatnyi angol párbeszédet nézhettek meg videón, majd az egyik szereplő helyébe lépve gyakorolhatjátok a kiejtést, amelyet az alkalmazás értékel is. A másik funkciót buszon vagy zajos helyen is használhatjátok: teszteket oldhattok meg, amelyek felmérik, megértettétek-e az adott szituációban elhangzottakat. Az alkalmazást iPhone-ra innen, Androidra pedig innen tölthetitek le.

©

Németezéshez: FunEasyLearn

Hatezer, képekkel illusztrált német kifejezést tanulhattok meg a FunEasyLearn alkalmazással, amely magyar nyelven is elérhető. Játékosan gyakorolhatjátok a szavakat: van, amikor a német nyelvű szónak kell kiválasztanotok a magyar megfelelőjét, de olyan is, amikor a megfelelő betűket kell megtalálnotok a szó kiegészítéséhez. 140 témakör közül választhattok, és meghallgathatjátok a helyes kiejtést is. Az alkalmazást Androidra tölhetitek le, innen. A Duolingóról, amellyel számítógépen és mobilon is szórakoztató módon tanulhattok nyelvet, itt olvashattok, itt pedig három ingyenes fordítóprogramot találtok.

©

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!