szerző:
Eduline

Kik vehetnek részt a pótfelvételin, milyenek lesznek a ponthatárok, és mennyit kell fizetnetek a képzésekért? Itt vannak a legfontosabb tudnivalók.

©

Kik, meddig és hogyan jelentkezhetnek a pótfelvételire?

Pótfelvételire csak azok jelentkezhetnek, akik a 2015-ös "általános" felvételire nem jelentkeztek, vagy jelentkeztek ugyan, de sehova sem vették fel őket. Azok nem jelentkezhetnek, akiket bármilyen szakra felvettek, de meggondolták magukat és mégsem ott szeretnék elkezdeni a tanulmányaikat.

A pótfelvételizők is csupán egyetlen intézmény, egyetlen képzésére felvételizhetnek, az e-felvételi rendszerében. A jelentkezés határideje augusztus 10., éjfél. Eddig kell befizetni az 5000 forintos eljárási díjat is, és a hitelesítést is el kell intéznetek.

Lesznek államis helyek?

Pótfelvételin sajnos csak önköltséges képzéseket hirdetnek, ez alól csak a magyar intézmények határon túli képzései, illetve a Nemzeti Közszolgálati Egyetem képzései számítanak kivételnek. A meghirdetett szakokat a Felvin, az Egyetemek, főiskolák menüpontban böngészhetitek. Itt nézhetitek meg azt is, mennyi lesz a tandíj.

Milyenek lesznek a ponthatárok?

Azokon a képzéseken, ahová már februárban is lehetett felvételizni a ponthatárok biztosan nem lesznek alacsonyabbak a július 23-án kihirdetetteknél. (A 2015-ös felvételi összes ponthatárát itt találjátok.) A többi szakon természetesen a minimumponthatár alá nem mehetnek - ez alap- és osztatlan képzésen 280, felsőoktatási szakképzésen 240, mesterképzésen pedig 50 pont.

Mikor derül ki az eredmény?

Várhatóan augusztus 26-án húzzák a pótfelvételis ponthatárokat.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!