szerző:
Eduline

Ne feledjétek, hogy fontos teendőtök van, miután leadtátok a jelentkezéseteket: hitelesíteni kell.

©

Fontos teendőtök van, miután leadtátok a jelentkezéseteket: hitelesíteni kell.

Ahogy arra már felhívtuk a figyelmet, november 20-ig kell hitelesíteni az egyetemi-főiskolai jelentkezéseket, amelyeket az idén is csak elektronikus úton, az e-felvételi rendszerében lehetett leadni.  A jelentkezési határidő lejárta után már csak hitelesítésre van lehetőség.

Hogyan lehet hitelesíteni?

Hitelesíteni kétféleképpen lehet. Ha van ügyfélkapus regisztrációtok, akkor az e-felvételi felületén található "hitelesítés" funkció használatával a két rendszerbe történő párhuzamos bejelentkezés után a hitelesítés automatikusan megtörténik.

A hitelesítésről elektronikus értesítést kaptok - a felvi.hu arra azonban külön felhívja a figyelmet, hogy ha az elektronikus hitelesítés többszöri kísérlet után sem sikeres (például a természetes személyazonosítók karakterszinten nem egyeznek), akkor a hitelesítő adatlapot nyomtassátok ki és aláírva postázzátok.

Ez ugyanis a másik hitelesítési lehetőség. Az e-felvételi felületéről kinyomtathatjátok a hitelesítő adatlapot, alá kell írnotok, és postáznotok kell (a cím: Oktatási Hivatal, 1443 Budapest, Pf. 220.).

A felvi.hu tájékoztatása szerint a beérkezett hitelesítő adatlapok feldolgozása néhány napot vesz igénybe. A feldolgozás eredményéről a jelentkezők e-mailben kapnak tájékoztatást, de az e-felvételi rendszerében is nyomon követhetik a jelentkezésük státuszát.

Keresztféléves felvételi: fel kell tölteni a nyelvvizsga-bizonyítványt is?

Fel kell tölteni az E-felvételibe a bizonyítvány szkennelt változatát? Újabb olvasói kérdésre válaszolunk. Fel kell tölteni a megszerzett nyelvvizsga-bizonyítványt az E-felvételi rendszerébe is? Csak a 2003. január 1. előtt kiállított nyelvvizsga-dokumentumot kell feltölteni az E-felvételi rendszerébe. A 2003. január 1.