szerző:
Eduline

November 20-tól 24-ig tartják meg a középiskolák a középszintű szóbeli érettségi vizsgákat.

©

"A középszintű szóbeli érettségi vizsgákra a 2017. november 20. és november 24. közötti időszakban – a vizsgabizottságot működtető intézmények (középiskolák és kormányhivatalok) által meghatározott napokon – kerül sor" - írja az Oktatási Hivatal.

Hozzáteszik: a szóbeli vizsgák az érettségi vizsgabizottságok előtt zajlanak. Ebben az időszakban 120 érettségi vizsgabizottságot működtető középiskolában, illetve kormányhivatalban 136 vizsgabizottság előtt mintegy 5800 középszintű szóbeli vizsgát bonyolítanak le.

A vizsgázó, illetve a kiskorú vizsgázó szülője a vizsgabizottság döntése ellen az eredményhirdető értekezletet követő öt napon belül – kizárólag jogszabálysértésre való hivatkozással – fellebbezést nyújthat be az érettségi vizsgajelentkezést fogadó intézményen keresztül a területileg illetékes kormányhivatalnak.

Ezzel az ösztöndíjjal ingyen tanulhattok az Egyesült Államokban: még lehet jelentkezni

December 16-ig pályázhatnak végzős középiskolások a Klein Family Scholarshipre, amely fedezi a négyéves alapképzést az egyesült államokbeli Sewanee Egyetemen. A Klein-ösztöndíj fedezi a tandíjat, a szállás és az ellátást, ez évente körülbelül 50 ezer dolláros, vagyis 13 millió forintos támogatást jelent.