szerző:
Eduline

Az informatikavizsgákkal folytatódik a 2016-os őszi érettségi - középszinten 180, emelt szinten 240 percet kapnak az érettségizők a feladatok megoldására.

 

©

A középszintű gyakorlati vizsga 180 perces, összesen 120 pontot szerzhettek. Azt, hogy milyen sorrendben oldjátok meg a feladatokat, ti dönthetitek el.

A feladatok között szövegszerkesztés, táblázatkezelés és adatbázis-kezelés, prezentáció-, grafika- vagy weblapkészítés is lesz.

A szövegszerkesztésért kaphatjátok a legtöbb pontot, összesen 40-et, a prezentációhoz, grafikához vagy weblapkészítéshez kapcsolódó feladatok és a táblázatkezelés 30-30 pontot ér, az adatbázis-kezelés pedig összesen 20-at.

Az emelt szintű informatikaérettségi 240 perces, itt is maximum 120 pontot gyűjthettek. A feladatok a következő témakörökhöz kapcsolódnak: szövegszerkesztés, prezentáció-, weblapkészítés, grafika, táblázatkezelés, adatbáziskezelés, algoritmizálás, adatmodellezés.

A hivatalos javítókulcsot holnap reggel 8-tól keressétek nálunk, az idei őszi érettségiről szóló legfrissebb cikkeinket pedig itt találjátok.