szerző:
Eduline

Mi történik, ha nem töltitek fel időben a hiányzó dokumentumokat az e-felvételi rendszerbe? Később lehet pótolni? Itt a válasz:

©

Ha a felvételi jelentkezési kérelmeteket hiányosan nyújtottátok be, legkésőbb a besorolási döntés határnapját megelőző 20. napig, azaz 2019. január 3-ig felszólítást kaptok a hiányok pótlására. Ez után már nincs lehetőségetek a hiánypótlásra.

Amennyiben a hiányt legkésőbb a hiánypótlási felszólításban megadott határidőn belül (vagy a kézhezvételkor rendelkezésre még nem álló dokumentumok esetében legkésőbb 2019. január 10-ig) nem pótoljátok, jelentkezési kérelmét az Oktatási Hivatal a rendelkezésre álló adatok és dokumentumok alapján bírálja el, vagy az eljárást meg is szüntetheti.

Fontos figyelni a jelentkezéskor megadott email címeteket, hiszen az értesítést erre küldik majd. Arról, hogy milyen esetekben küldenek levelet, bővebben itt olvashattok.

Azonban nagyon fontos, hogy nem minden dokumentumhiány (ilyen pl. többletpontra jogosító igazolás hiánya) esetén kaptok hiánypótlási felhívást. Ennek oka, hogy minden jelentkező egyénileg dönthet arról, hogy a lehetőségek közül milyen dokumentumok alapján kívánja a pontszámítást kezdeményezni, és ennek alapján kell figyelnie az ahhoz szükséges dokumentumok beküldésére.

Felvételi kisokos: kik kapnak levelet a hiánypótlási felszólításról?

A hitelesítési határidőt követően megkezdődik az adatok és a csatolt dokumentumok feldolgozása. De kik és mikor kapnak hiánypótlási felszólítást? Itt a válasz. Ha a felvételi jelentkezési kérelmeteket hiányosan nyújtottátok be, legkésőbb a besorolási döntés határnapját megelőző 20. napig, azaz 2019. január 3-ig felszólítást kaptok a hiányok pótlására.