szerző:
Eduline

Milyen szerepet játszik a 2018-as felvételi ponthatárainak meghúzásakor az a szaksorrend, amit meghatároztatok a jelentkezéskor? Újabb olvasói kérdésre válaszolunk.

©

Az első helyen lévő szakra biztosan nem vesznek fel - de nem soroltam hátrébb. Emiatt bukhatom a második helyes jelentkezésemet?

A jelentkezőket "sorrendben" veszik fel, tehát először megnézik, bekerültél-e az első helyre, és ha nem, akkor automatikusan a második helyen megjelölt helyet veszik figyelembe.

Ha biztos vagy abban, hogy nem sikerül bekerülni az első helyen megjelölt szakra - például mert nem mentél el az alkalmassági vizsgára -, nem is lett volna értelme sorrendet módosítani, hiszen az esélytelen első hely gyakorlatilag kiesik a versenyből.

Egyedül az okozott volna gondot, ha egy olyan szakot jelöltél volna meg az első helyen, ahová valójában nem szeretnél járni. Ha oda felvennének, a második helyen megjelölt szakra semmiképpen nem kerülhetnél be.

Várjátok velünk a ponthatárokat!

Az Eduline-on minden fontos információt megtaláltok: megmutatjuk, milyen programok közül választhatnak ma azok, akik nem otthon szeretnék várni a 2018-as felvételi ponthatárait, tudósítóink rendszeresen bejelentkeznek a budapesti Pont Ott Partiról, ahol (többek között) felvételizőket kérdeznek arról, milyen szakra felvételiztek, milyen eredményre számítanak, van-e B tervük, ha nem sikerül a felvételi. A 2018-as felvételiről szóló legfrissebb cikkeinket itt találjátok.

Utánajárunk, melyek 2018 legnépszerűbb egyetemei, főiskolái és szakjai, milyenek az előzetes ponthatárok a kiemelt szakokon, és azt is megtippeljük, melyik képzésen húzzák majd a legmagasabb ponthatárt. És a lényeg: este nyolckor jövünk a 2018-as ponthatárokkal! Ha semmiről nem szeretnétek lemaradni, kövessétek Facebook-oldalunkat!