szerző:
Eduline

Végleg fellélegezhetnek az idei végzősök: véget ért a 2018-as érettségi szezon. Már csak a ponthatárok vannak hátra, de mikor derül ki, melyik egyetemre vagy főiskolára kerültök be a 2018-as felvételin?

©

Véget ért az érettségi, a rossz idő ellenére végre az érettségizőknek is kezdődik a nyári szünet.

De mikor tudják meg a felvételizők, bekerültek-e az egyetemre?

A különböző szakokon – a jelentkezők által szerzett összpontszám alapján kialakított egységes rangsorolás, az intézmények kapacitása, valamint egyéb szempontok figyelembevételével – várhatóan 2018. július 25-én határozzák meg a felvételi ponthatárokat.

Felvételizők, figyelem! Megvan, hol lesz az idei Pont Ott Parti

Megvan, hol tartják az idei budapesti Pont Ott Partit - itt vannak a részletek. A Semmelweis Egyetem programnaptárában már megtalálható a 2018-as Pont Ott Parti programja, a leírás szerint a felvételizők idén is a Cafe del Rióban (Budapest, Hengermalom út 1, 1117) várhatják a ponthatárokat.

A Felvi arra is felhívja a figyelmet, hogy az Oktatási Hivatal minden jelentkezőre ún. besorolási döntést hoz, az erről szóló határozat elérhetővé válásáról pedig elektronikus levélben értesíti a jelentkezőket legkésőbb 2018. augusztus 5-ig. A besorolási határozat szintén az E-felvételi felületéről tölthető le.

A 2018-as felvételiről itt találjátok legfrissebb cikkeinket.

Tízből hat szék üres a szakközépiskolákban: egyre kevesebb diák választja az újraszabott szakképzést

Soha nem volt még olyan kevés 9. évfolyamos diák a szakközépiskolákban - vagyis a volt szakiskolákban -, mint ahányan idén ősszel kezdik meg tanulmányaikat a hároméves szakmai képzéseken - derül ki az Oktatási Hivatal adataiból. Tíz szakközépiskolai férőhelyből hat üresen marad szeptembertől.