szerző:
Eduline

Nem érdemes hétfőig vagy keddig várni a májusi bérlet megvásárlásával, mert hatalmas sorok fognak kígyózni a pénztárak előtt - figyelmeztet a Budapesti Közlekedési Központ (BKK). A magyar- és a matekérettségi reggelén pláne nem érdemes tíz-húsz percet várni - a vizsga ugyanis pontban nyolc órakor kezdődik.

©

"2014. május 5-én és 6-án (hétfőn és kedden) a jegy- és bérletértékesítési pontjainkon – tapasztalataink szerint – a szokásosnál többen fogják bérletüket megváltani. Ennek oka, hogy a négynapos hosszú hétvége alatt lejáró bérletek pótlási igénye várhatóan ezeken a napokon koncentráltabban jelentkezik. Emiatt valószínűleg több pénztárunknál is megnövekszik a sorban állás ideje. Ennek elkerülése érdekében nem érdemes az utolsó pillanatra hagyni a vásárlást, célszerű inkább előre, a csúcsidőszakon kívül megvásárolni az új bérletet május első hosszú hétvégéjén, május 1. és 4. között" - írja közleményében a BKK.

A Budapesti Közlekedési Központ hozzáteszi: a jegy- és bérletpénztárak csütörtökön és vasárnap vasárnapi, pénteken és szombaton szombati rend alapján tartanak nyiltva. A négyes metró állomásain, valamint a Ferenciek terén, az Árpád hídnál, az Etele téren és a Népligetnél automatákból is megvásárolhatjátok a bérletet.

Hétfőn és kedden, a magyar- és a matekérettségi reggelén pláne nem érdemes tíz-húsz percet várakozni a pénztárak előtt. Az érettségizők ugyanis csak akkor pótolhatják a vizsgát, ha nekik fel nem róható okok miatt késnek az írásbeliről - az azonban nem megfelelő indok, hogy a bérletpénztár előtt várakoztatok.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!