szerző:
Eduline

Idén érettségiztek? Az Eduline-on ebben az évben is megtaláljátok a legfrissebb infókat az érettségiről: a vizsgák napján folyamatosan beszámolunk a legfontosabb hírekről, megtudhatjátok, milyen feladatokat kell megoldaniuk a középszinten vizsgázóknak, de az emelt szintű írásbelikről is nálunk találjátok meg a tudnivalókat. És ami a legfontosabb: az írásbeli után nálunk nézhetitek át először a szaktanárok által kidolgozott, nem hivatalos megoldásokat.

Gőzerővel készülünk az idei érettségire, hogy a vizsga után azonnal ellenőrizni tudjátok, körülbelül hány pontot szereztetek az írásbeli vizsgákon: reggeltől estig követjük az eseményeket, beszámolunk a legfrissebb infókról.

Délutánonként arról olvashattok, hogy mit gondolnak a tanárok és a vizsgázók a feladatsorokról, és persze ti is leírhatjátok véleményeteket kommentben, sőt a szaktanároktól is kérdezhettek.

Ha elsőként szeretnétek megkapni a megoldásokat, lájkoljátok Facebook-oldalunkat vagy csatlakozzatok az érettségizők Facebook-közösségéhez. Az érettségiről itt találjátok legfrissebb cikkeinket.

Tíz kérdés, amit minden érettségiző feltesz magának (újra és újra)

Ahogy egyre közeledik a "nagy nap", az ellenállás is egyre erősödik. 1. Hogy tudták ezt emberek kitűnőre megcsinálni? 2. Mi értelme van egyáltalán az érettséginek? 3. Miért nem tanultam folyamatosan az elmúlt 4 évben? 4. Ki volt az, aki ezt kitalálta? (egyébként erre itt a válasz) 5. Biztos, hogy jó ötödik tárgyat választottam?

Ilyen feladatokat kapnak a diákok a 2017-es matekérettségin

Milyen feladatokat kaptok majd az idei középszintű matekérettségin? Mennyi időtök lesz a matekpéldák megoldására, milyen témakörök kerülhetnek elő a vizsgán, és milyen segédeszközöket használhattok? Itt találjátok a legfontosabb infókat. A középszintű írásbelin egy központi feladatsort kell megoldani: az első részre 45 percet, a másodikra 135 percet kaptok, a feladatok megoldásának sorrendjét (az első és a második részen belül) ti határozzátok meg.