szerző:
Eduline

Érdekes adatokra bukkantunk a Felvin: tudtátok, hogy minden harmadik felvételiző 20-23 éves? Hogy a legtöbben Közép-Magyarországon élnek? És azt, hogy van olyan felvételiző, aki 1960-ban szerezte meg az érettségi bizonyítványt?

1. Nők és férfiak

A jelentkezési adatok Felvin közzétett elemzéséből kiderül: az idei felvételire több nő jelentkezett, mint férfi, a nők aránya 56 százalék.

Ponthatárváró buli. Az idei jelentkezők 56 százaléka nő.
©

2. Minden harmadik felvételiző...

... 20-23 éves. A legnagyobb arányban (36%) a 20-23-évesek próbálkoznak az idei felvételin, a jelentkezők negyede (28%) 24-29 éves, közel ötöde (19%) ennél fiatalabb (18-19 éves), nagyjából hatoda pedig (16%) idősebb (30 éven felüli). Idén is kevesebb mint 1 százalékban jelentkeztek olyanok, akik még nem töltötték be a 18 éves kort - olvasható az elemzésben.

3. A legrégebbi érettségi...

... 1960-as. Ez azt jelenti, hogy van legalább egy olyan jelentkező, aki 1960-ban szerezte meg az érettségi bizonyítványt, 2017 szeptemberében pedig szívesen elkezdené az egyetemet.

4. A legtöbb felvételiző...

Közép-Magyarországon él. A jelentkezők állandó lakóhelyük szerint legnagyobb, közel egyharmados arányban a Közép-Magyarország régióban élnek, a második legnépesebb csoport az Észak-Alföld régió lakója, míg a legkevesebben a Dél-Dunántúl régióból érkeztek. A többi régió részesedése 10% körüli.

5. A külföldi felvételizők...

... többsége a szomszédos országokban él, például Szerbiában, Szlovákiában, Romániában. Ukrajna, valamint néhány fővel Ausztria és Németország képviselteti még magát a jelentkezők lakóhelyének országai között.

Megvan az idei Pont Ott Parti részletes programja és helyszíne

Megvan, hol lesz az idei budapesti Pont Ott Parti: a felvételizők a Rióban várhatják a ponthatárokat. Mutatjuk a programokat. A 2017-es felvételi ponthatárait július 26-án, este nyolckor hozzák nyilvánosságra. Ahogy az elmúlt években, úgy az idén is lesz Pont Ott Parti az ország több városában.