szerző:
MTI

Ösztöndíjat alapított Salgótarján önkormányzata a tehetséges helyi diákok felsőfokú tanulmányainak támogatására.

©

Ösztöndíjat alapított Salgótarján önkormányzata a tehetséges helyi diákok felsőfokú tanulmányainak támogatására. Azokat, akik vállalják, hogy felsőfokú tanulmányaik befejezése után salgótarjáni székhelyű vagy telephelyű munkáltatónál dolgoznak, az önkormányzat havi ötvenezer forinttal segíti.

Azok pályázhatnak, akiknek salgótarjáni lakóhelyük van, gondviselőjük, szüleik szintén ott laknak, salgótarjáni székhelyű középfokú köznevelési intézményben érettségiztek, beiratkoztak valamely államilag elismert felsőoktatási intézmény főiskolai vagy egyetemi szintű, államilag finanszírozott alapképzésének nappali tagozatára, és vállalják, hogy felsőfokú végzettségét igazoló oklevelének megszerzése után salgótarjáni székhelyű vagy telephelyű munkáltatónál helyezkednek el.

A polgármester az MTI-vel közölte: az ösztöndíjat elnyerő pályázó, az önkormányzat és a leendő munkáltató háromoldalú támogatási szerződést köt. Ha a munkáltató később elállna a szerződéstől, akkor az önkormányzattal szemben lesz kötelezettsége, ha viszont a hallgató változtat a szándékán, akkor neki kell visszafizetnie a támogatási összeget.