szerző:
Eduline

Az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet közzétett honlapján a közép- és emelt szintű magyar érettségihez olyan feladatsorokat, amik segítenek felkészülni az idei érettségire.

Az alábbi oldalon a magyarérettségi idei változásai mellett 4-4 mintafeladatot is találsz, amihez javítási útmutató is társul. A feladatlapok pontosan az érettségi mintárája készültek, a javítási segédlet használatával pedig te magad is kiszámolhatod, hanyast kapnál és hogyan állsz jelenelg a felkészüléssel.

A középszintű magyarérettségi szaktanárok által kidolgozott, nem hivatalos megoldását itt nézhetitek meg: szövegértés 1. rész, szövegértés 2. rész, érvelés-gyakorlati szövegalkotás, elemzés.

A szakember tanácsai szerint miután kijavítottad a megcsinált mintafeladatokat, érdemes a korábbi érettségik segítségével azokat a feladattípusokat gyakorolni, amikben gyakran hibázol, hogy ne legyen olyan feladat, amitől előre félsz és azt kódolod be magadnak, hogy biztos nem sikerül.

Érettségizzetek velünk!

Az Eduline-on az idén is megtaláljátok a legfrissebb infókat az érettségiről: a vizsgák napján reggeltől estig beszámolunk a legfontosabb hírekről, megtudhatjátok, milyen feladatokat kell megoldaniuk a középszinten vizsgázóknak, de az emelt szintű írásbelikről is nálunk találjátok meg a tudnivalókat.

És ami a legfontosabb: az írásbeli után nálunk nézhetitek át először a szaktanárok által kidolgozott, nem hivatalos megoldásokat.

Délutánonként arról olvashattok, hogy mit gondolnak a tanárok és a vizsgázók a feladatsorokról, és persze ti is leírhatjátok véleményeteket kommentben, sőt a szaktanároktól is kérdezhettek.

Ha elsőként szeretnétek megkapni a megoldásokat, lájkoljátok Facebook-oldalunkat vagy csatlakozzatok az érettségizők Facebook-közösségéhez. Az érettségiről itt találjátok legfrissebb cikkeinket.