szerző:
Eduline

Újabb fontos kérdés a felvételi pontszámításnál: mi történik azzal, aki megbukik az alkalmassági vizsgán és 0 pontot szerez? Itt a válasz:

©

Alapvetően a vizsgáról szóló értesítést (vizsgabehívót) az adott felsőoktatási intézmény küldi meg a jelentkező részére.

Az alkalmassági vizsgán elért teljesítmény nem pontszámmal, hanem „megfelelt" vagy „nem felelt meg" minősítéssel értékelhető. A magyar nyelvi alkalmassági vizsga értékelése „megfelelt" vagy „nem felelt meg" lehet. A „nem felelt meg" minősítés esetén a jelentkező felvételi összpontszáma 0, azaz nulla.

Figyelem! Aki az alkalmassági vizsgán nem jelenik meg vagy „nem felelt meg" minősítést kap, annak a felvételi összpontszáma 0, azaz nulla, azaz nem vehető fel az adott jelentkezési helyre!

Az edző szak esetében az alkalmassági vizsgára mindenkinek el kell vinnie a szükséges sportorvosi igazolást, valamint ezt sportorvosi igazolást legkésőbb 2017. május 25-ig fel kell tölteni az E-felvételi rendszerébe.

Illetve fontos információ még a , hogy míg például a csecsemő- és kisgyermeknevelő, a konduktor, az óvodapedagógus, a tanító szak alkalmassági vizsgáját és az osztatlan tanárképzés pályaalkalmassági vizsgáját egy helyen kell letenni, és azt a többi jelentkezési helyén is figyelembe veszik. Addig a többi alkalmassági vizsgán például a testnevelés vagy a művészeti képzés esetében minden intézményben részt kell vennie, ahová jelentkezett.