szerző:
Eduline

Készüljetek velünk a matekérettségire: előkészítőnk negyedik részében folytatjuk az előző héten megkezdett feladatsor...

Kattints ide a videó indításához

Készüljetek velünk a matekérettségire: előkészítőnk negyedik részében folytatjuk az előző héten megkezdett feladatsor megoldását. Néhány újabb rövid feladat következik: van itt statisztika, valószínűségszámítás és függvények (ezek sosem maradhatnak ki egyetlen érettségi feladatsorból sem), de megmutatunk egy tanulságos geometriai példát és egy logaritmusos egyenletet is. Érdemes gyakorolni az ilyen feladatok megoldását, mert az érettségin nagyon kevés az idő az I. rész feladataira - gyakorlás nélkül ez még akkor sem fog jól menni, ha egyébként értitek a matekot. A videó indításához kattintsatok ide.

Előkészítőnk első részét itt, második részét itt, harmadik részét pedig itt találjátok.

A videó és a sorozat többi része az eduline olvasói számára elérhetővé tett részlet a MatekMindenkinek.hu internetes oktatóoldal Érettségi Felkészítő Tréningjéből, a videóban elhangzó utalások erre vonatkoznak. A videó a 2013-as májusi érettségi időszak végéig érhető el az eduline-ról.