szerző:
Eduline

Csütörtökön kezdődtek az emelt szintű szóbeli vizsgák, június 15-én pedig következnek a középszintűek. Összegyűjtöttünk pár oldalt, ami segíthet a felkészülésben.

Középszintű szóbelire készülhettek a Nemzedékek Tudása Tankönyvkiadó oldaláról letölthető húsz kidolgozott töritétellel, illetve a magyarhoz találtok műelemzéseket és jegyzeteket is. Természetesen érdemes a saját tételeitekkel is összevetni, mielőtt nekiveselkedtek a tanulásnak.

Ha inkább hallás után tudtok tanulni, akkor a Nemzedékek Tudása Akadámia YouTube-csatornáját ajánljuk. Itt matekból, történelemből és irodalomból is találtok rövid videókat, három budapesti gimnázium vezetőtanárának előadásában.

Jópofa segédletet nyújt a Diákhitel facebookos érettségi-előkészítője is, ahol szintén matek-, magyar- és töritételeket találtok, a matekot videókkal, a magyart és a törit minden tételhez külön Facebook-oldallal ismételhetitek át, rengeteg képpel és áttekinthető jegyzetekkel.

©

Az érettségi.com oldalon pedig szinte minden tantárgyhoz találhattok kidolgozott tételeket, az idegen nyelvek közül angolra és németre készülhettek vele, de vannak természettudományi tárgyak, sőt művészettörténet és filozófia is.

Az idei szóbeli érettségiről szóló további cikkeinket itt olvashatjátok.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!