szerző:
Eduline

A sárga vagy a fehér színű függvénytáblázatot kell bevinnetek az érettségire, és mi történik, ha elfelejtitek kiradírozni belőle a korábbi jegyzeteiteket? Itt vannak a legfontosabb infók a matekérettségin használható segédeszközökről.

©

Mit vigyetek magatokkal?

A matek-, fizika-, biológia-, földrajz- és kémiaérettségire készüljetek olyan számológéppel, amely "szöveges adatok tárolására és megjelenítésére nem alkalmas", illetve vigyetek magatokkal körzőt, vonalzót és szögmérőt.

Emellett a közép- és emelt szintű írásbelire egyaránt bevihetitek a négyjegyű függvénytáblázat bármelyik kiadását - akár egyszerre többet is - az emelt szintű szóbelin viszont csak egy előre bekészített képlettárat használhattok. A fizika- és kémiaérettségin az írásbeli mellett mindkét szintű szóbelin is használhattok függvénytáblázatot.

Mi történik, ha otthon felejtitek valamelyiket?

Nagyon fontos, hogy vizsga alatt nem cserélhetitek egymás között a segédeszközöket, nem kérhetitek el a szomszédotok szögmérőjét vagy vonalzóját, így ha valami otthon marad, az érettségi kezdése előtt tudtok még kölcsön kérni, de később már nem.

Ezen kívül korábban beleírt jegyzeteiteket mindenképpen radírozzátok ki, vagy ha ez nem lehetséges, szerezzetek be egy másik, szűz példányt, az ilyen jellegű puskák miatt ugyanis elvehetik a függvénytáblázatot.

Hogyan kell használni a függvénytáblát?

Megfelelő használattal értékes pluszpontokhoz juthattok, így gyakoroljátok be jó előre, hogyan kell forgatni a függvénytáblát. A tanórákon és otthon a házi feladatnál, érettségire való készülésnél mindig vegyétek elő, és csapjátok fel a szükséges képletnél, akár tudjátok azt fejből, akár nem - tanácsolta az Eduline-nak Budai Márton, a Budapesti Corvinus Egyetem érettségi felkészítőjének tanára. Budai azt is elárulta, hogy középszinten a sárga, emelt szinten a fehér színű kiadást javasolják, ugyanis vannak olyan képletek, amelyek csak az egyikben szerepelnek.

Minden infó a 2015-ös érettségiről

Így puskázhattok legálisan a magyarérettségin

Átmennél az érettségin, ha ma lenne? Feladatsorok és megoldások magyarból

Milyen esszéfeladatra számíthattok az idei magyarérettségin?

Érettségizők, figyelem! Ezek a legfontosabb dátumok

Tizenkét jó tanács érettségizőknek - egyetemistáktól

Jön a szigor: így változik meg az érettségi szabálya

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!