szerző:
MTI

Június 5-ig kell benyújtaniuk a felsőoktatásba felvételizőknek a jelentkezési határidő után megszerzett dokumentumok...

©

Június 5-ig kell benyújtaniuk a felsőoktatásba felvételizőknek a jelentkezési határidő után megszerzett dokumentumok másolatait - közölte az Oktatási Hivatal és az Educatio kft. pénteken.

A közlemény szerint minden olyan dokumentumot, amely a jelentkezési határidő márciusi lejártáig még nem állt rendelkezésre - például az utolsó év végi bizonyítvány vagy az azóta megszerzett nyelvvizsga-bizonyítvány - június 5-ig pótolhatják a felsőoktatásba jelentkezők.

Az ezután megszerzett dokumentumokat (például érettségi bizonyítvány, felsőfokú oklevél) legkésőbb július 10-ig pótolhatják mind a mesterképzésre, mind a felsőoktatási szakképzésre, alapképzésre és osztatlan mesterképzésre jelentkezők.

A dokumentumokat online, az e-felvételi rendszerében lehet feltölteni, vagy az Oktatási Hivatal postacímére (1380 Budapest, Pf. 1190) kell beküldeni. Az e-felvételit azok is használhatják, akik korábban nyomtatott jelentkezési lapot adtak be.

A jelentkezéskor megadott sorrend egy alkalommal módosítható, ezt mesterképzésre (is) történő jelentkezés esetén legkésőbb június 24-ig, felsőoktatási szakképzésre, alapképzésre és osztatlan mesterképzésre történő jelentkezés esetén július 10-ig lehet megtenni. A sorrendmódosításkor új képzést nem lehet megjelölni. A sorrend- és adatmódosításokhoz szükséges formanyomtatványokat a www.felvi.hu honlapon, a Kérvénytárból tölthetitek le. Mi történik, ha nem kapjátok meg időben a regisztrációs levelet? Erről itt olvashattok.