szerző:
Eduline

Kell-e újabb hitelesítő adatlapot beküldenetek, ha változtattok a szakok sorrendjén, vagy új dokumentumot töltötök fel az e-felvételibe? Újabb olvasói kérdésre válaszoltunk.

A dokumentumpótlás, adat- és sorrendmódosítás után nem kell újra hitelesítenetek a felvételi jelentkezést
©

Szereztem egy nyelvvizsgát, és megkaptam az utolsó év végi, illetve az érettségi bizonyítványt is. Ezeket feltöltöttem az e-felvételibe - kell újra hitelesítenem a jelentkezést?

Nem: a dokumentumpótlás, sorrend-, illetve adatmódosítás után nem kell újra hitelesítenetek a felvételi jelentkezést, azt azonban a rendszerben mindenképpen ellenőrizzétek, elfogadták-e a változtatást, illetve hitelesítették-e az újonnan feltöltött iratokat.

Ha kaptatok hiánypótlási felszólítást a középiskolai bizonyítvánnyal kapcsolatban, 8 napon belül kell pótolnotok a hiányzó - utolsó év végi - oldalakat. Feltéve, hogy szeretnétek, ha tanulmányi pontokat is számolnának, és a rendszerben korábban meg is adtátok a középiskolai jegyeiteket. Az érettségi bizonyítvány és - ha van - a felsőfokú oklevél fénymásolatát július 9-ig kell pótolnotok.

Az adataitokat is eddig módosíthatjátok, és egyszer van lehetőségetek a megjelölt szakok sorrendjének megváltoztatására is. Emellett szakokat is törölhettek a jelentkezésből, új képzést azonban már nem adhattok hozzá.

Felvételi 2015

Kik jelentkezhetnek a pótfelvételire?

Milyenek lesznek a ponthatárok a legnépszerűbb szakokon?

Ilyen feltételekkel kaphattok állami ösztöndíjat

Felvételi: mit tehettek, ha bekerültök, de meggondoljátok magatokat?

Ilyenek a pontszámítási szabályok a 2015-ös felvételin

Ők már biztos nem tanulhatnak tovább az egyetemen

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!