szerző:
Eduline

Még egy hónapig lehet jelentkezni a szeptemberben induló alap-, osztatlan mester- és mesterképzésekre, valamint a felsőoktatási szakképzésekre. Három helyet díjmentesen lehet megjelölni és összesen hat helyre lehet kérelmet beadni.

©

Ha a 2016 szeptemberében induló alap-, osztatlan mester- és mesterképzésekre szeretnétek jelentkezni, azt csak a Felvi oldaláról elérhető e-felvételin keresztül tehetitek meg. A jelentkezést legkésőbb február 15-én éjfélig rögzítenetek kell, a jelentkezés hitelesítésének határideje február 23.

A hitelesítés legegyszerűbb módja, ha Ügyfélkapuval hitelesítitek. De persze megtehetitek azt is, hogy kinyomtatjátok a hitelesítő adatlapot, és kitöltve, aláírva elkülditek az Oktatási Hivatal címére – 1380 Budapest, Pf. 1190.

Hasznos infók

A pontszámítási kalkulátor segítségetekre lehet, azt itt találjátok.

A 2015-ös felvételi ponthatárok is támpontot adhatnak, itt nézhetitek meg őket.

A 2016-os felvételiről szóló legfrissebb cikkeinket innen elérhetőek.

A 41 szak listáját, amelyen központi ponthatárt húztak, itt találjátok.

Az idei felvételin három helyet jelölhettek meg ingyen, ezen felül további 3 helyet jelölhettek meg, de ezekért egyenként 2-2 ezer forintot kell fizetni. Arra figyeljetek, hogy ugyanazon intézmény azonos szakjának (ha megegyezik a képzési szint, a munkarend, a képzés nyelve és helye is, csak a finanszírozási forma tér el) állami ösztöndíjas és önköltséges meghirdetése - bár jelentkezéskor külön sorban kell feltüntetni - az eljárási díjak számításakor és a maximálisan megjelölhető jelentkezési helyek számát tekintve egy helynek minősül.

Nem muszáj azonban szigorúan egymást követően beírni ugyanannak a szaknak az államis és önköltséges formáját, a sorrendet úgy állítsátok össze, ahogy szeretnétek, hogy felvegyenek.